Bleek­sel­de­rij-kom­kom­mer­sa­la­de

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak in een schaal een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Snijd de dille fijn, voeg toe en snijd de bleekselderij in stukjes. Snijd de komkommer in halve plakjes. Voeg alles toe aan de vinaigrette en meng goed.
  2. Verkruimel de kaas en strooi over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

De rest van de dille is lekker bij vis.

bewaartip:

Deze salade kun je 's middags al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bleekselderij-komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleek­sel­de­rij-kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 1 tl mosterd
  • 3 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge

Maak in een schaal een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie.

2
2
  • 8 g verse dille
  • 1 struik bleekselderij

Snijd de dille fijn, voeg toe en snijd de bleekselderij in stukjes.

3
3
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in halve plakjes. Voeg alles toe aan de vinaigrette en meng goed.

4
4
  • 200 g witte kaasblokjes

Verkruimel de kaas en strooi over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

De rest van de dille is lekker bij vis.

bewaartip:

Deze salade kun je 's middags al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.