Ven­kel­sa­la­de met wa­ter­kers

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Schaaf de stukken venkel (in de keukenmachine) in dunne reepjes of snijd er met een scherp koksmes flinterdunne plakjes van. Verwijder de grove takjes uit de waterkers of pluk de worteltjes van de veldsla. Klop in een slakom het citroensap met de honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de venkel en waterkers of veldsla losjes door de dressing. Lekker bij gebakken kalfsvlees.

Tip:

Maak eens een zomerse (maaltijd)salade van dungesneden rauwe venkel met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er als hartig accent in grove krullen geschaafde oude kaas of grana padano en broodcroutons over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.