Kool­ra­bi in mos­terd-room­saus

Origineel groentegerecht voor bij een stukje (vegetarisch) vlees of vis.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Origineel groentegerecht voor bij een stukje (vegetarisch) vlees of vis. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken.
  2. Verwijder de deksel en laat de groente nog 5 min. koken tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt. Schep de koolrabi met schuimspaan in een warme schaal.
  3. Haal van het vuur af, roer mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de saus over de koolrabi. Lekker met gegrilde karbonades.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koolrabi in mosterd-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­ra­bi in mos­terd-room­saus

1
1
  • 4 koolrabi's
  • 250 g slagroom

Snijd de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken.

2
2

Verwijder de deksel en laat de groente nog 5 min. koken tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt. Schep de koolrabi met schuimspaan in een warme schaal.

3
3
  • 1 el grove Zaanse mosterd

Haal van het vuur af, roer mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de saus over de koolrabi. Lekker met gegrilde karbonades.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.