Ge­hakt­bal met kaas & mos­terd

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg 2 el paneermeel, het ei, de mosterd, de kaas en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen gladde ballen van. Rol deze door de rest van het paneermeel.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat de ballen op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Lekker met aardappelen met maiskolfjes en sperziebonen met Amsterdamse uien (recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.