Bleek­sel­de­rij met kom­kom­mer

Voor deze makkelijke en snelle salade heb je geen oven of fornuis nodig.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Voor deze makkelijke en snelle salade heb je geen oven of fornuis nodig. 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne boogjes. Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Klop in een kom de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om.
video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bleekselderij met komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleek­sel­de­rij met kom­kom­mer

1
1
  • 1 struik bleekselderij

Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne boogjes.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in plakjes.

3
3
  • 1 friszoete en stevige appel

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie

Klop in een kom de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

5
5

Voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.