Pen­ne ri­ga­te met ge­bak­ken pad­de­stoe­len

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en snipperen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en harde uiteinden van steeltjes afsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. In pan met ruim kokend water en zout pasta in 6 à 8 minuten beetgaar koken. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Van waterkers 2 toefjes achterhouden. Rest aan ui toevoegen en al omscheppend laten slinken. Slagroom toevoegen en geheel met staafmixer pureren tot gladde saus. Kaas toevoegen en al roerend op laag vuur laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en op hoog vuur paddestoelen in ca. 3 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta afgieten en over twee diepe borden verdelen. Waterkerssaus erover scheppen en paddestoelen erop scheppen. Garneren met waterkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 54 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.