As­per­ge­taart

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(390)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit. 4 personen
4 390

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige quichevorm met losse bodem (20 x 40 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.
  3. Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Voeg toe aan het ei-kaasmengsel. Voeg peper en eventueel zout toe. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker!
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­taart

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3

Kook de asperges 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.

4
  • 25 g boter
  • 5 vellen filobladerdeeg

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg.

5
  • 3 eieren
  • 100 g geitenkaas jong belegen 50+

Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.

6
  • 15 g basilicum
  • 125 ml slagroom

Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Voeg toe aan het ei-kaasmengsel. Voeg peper en eventueel zout toe.

7

Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

8

Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.