Kar­bo­na­des met war­me drui­ven

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin en laat op een bord afkoelen. Bestrooi de karbonades met peper. Verhit in een koekenpan de olie en bak de karbonades op matig vuur in 8-10 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Leg het vlees op een bord, bestrooi met zout naar smaak en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de knoflook 30 sec. in het bakvet. Voeg de druiven, amandelen en gember toe en roerbak 1 min. Neem de pan van het vuur en voeg de gembersiroop toe. Breng het druivenmengsel op smaak met peper en zout. Leg de karbonades op vier borden en schep het druivenmengsel erop. Lekker met broccoli en aardappelpartjes uit de oven.

Tip:

Stemgember is door het hoge suikergehalte lang houdbaar. Gebruik het fijngesneden door Aziatische gerechten, of in dunne plakjes op een broodje kaas. Ook lekker over fijngesneden over chocolade-ijs.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.