Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven. Filets be-strooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborstfilets ca. 5 minuten met huidkant naar beneden bakken. Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken. Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen. In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen. Bestrooien met peper. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.