Ge­bak­ken lams­vlees met groe­ne olij­ven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.
  2. In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 57 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.