Wit­te-bo­nen­scho­tel met lams­vlees

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 55 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bonen wassen. In pan bonen met 1 liter water ca. 8 uur laten weken. Bonen in weekwater aan de kook brengen en afgedekt ca. 1 uur zachtjes koken. Intussen lamsvlees in blokjes en worstjes in plakjes snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Bonen afgieten en kookvocht bewaren.
  2. In ruime pan boter verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Vlees en worst toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Chilipepertje verkruimelen en met paprika- en kaneelpoeder, tomatenpuree en tomatenblokjes door vlees mengen. Geheel ca. 3 minuten bakken. Bonen en 1 1/2 dl van kookvocht toevoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en vlees afgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar stoven. Peterselie fijn knippen. Stoofgerecht op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met gemengde salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.