Lamscas­se­ro­le uit An­ka­ra

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook pellen en uitpersen. Lamsbout rondom inwrijven met knoflook en royaal bestrooien met zout en peper. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Wortel schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  2. In braadpan boter lichtbruin laten worden en lamsbout rondom in ca. 5 minuten bruin braden. Vlees besprenkelen met citroensap en 1 liter warm water toevoegen. Water snel aan de kook brengen, vuur lager draaien en vlees afgedekt ca. 50 minuten zachtjes laten sudderen. Vlees af en toe keren. Uien en wortel toevoegen en geheel nog ca. 15 minuten onafgedekt laten sudderen. Doperwten toevoegen. Nog 5 à 8 minuten laten sudderen tot doperwten beetgaar zijn. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Vlees uit pan nemen en in ovenschaal leggen. Met schuimspaan groenten uit kookvocht scheppen en over vlees verdelen. Kookvocht bewaren. In pan bloem en yoghurt goed door elkaar roeren. Beetje bij beetje 6 dl kookvocht erdoor roeren. Yoghurtmengsel aan de kook brengen, vuur lager draaien en saus al roerend ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Pan van vuur nemen. In kom eieren licht kloppen en yoghurtsaus erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Yoghurtsaus over lamsbout schenken. Lamsbout in midden van oven 15 à 20 minuten bakken tot yoghurtmengsel is gestold. Bestrooien met paprikapoeder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.