Pro­ven­çaal­se lams­bout

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Lamsbout in schaal leggen. In kommetje olie, azijn, mosterd, knoflook en kruiden door elkaar kloppen. Over vlees schenken en met handen marinade goed in vlees wrijven. Schaal afdekken en lamsbout in koelkast minimaal 1 uur maar bij voorkeur 1 nacht marineren. Vlees af en toe door marinade wentelen.
  2. Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Lamsbout boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en lamsbout in ca. 25 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Lamsbout op plank leggen, afdekken met deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten. Vlees in plakken snijden en met zout en peper bestrooien. Lekker met gegrilde asperges en aardappelsalade met mosterd (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecue boek).

Tip:

Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.