Pro­ven­çaal­se rijst­scho­tel

Dit gerecht heeft álles, behalve vlees en vis: perfect voor vegetariërs dus.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dit gerecht heeft álles, behalve vlees en vis: perfect voor vegetariërs dus. 4 personen
3 116

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat nog 5 min. met de deksel op de pan staan. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de kruiden en de noten toe.
  2. Schep de rijst erdoor en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de brie in blokjes en halveer de tomaatjes. Schep de brie en tomaatjes door het rijstmengsel en verwarm het geheel nog 2-3 min. tot de brie begint te smelten.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met bosuitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Provençaalse rijstschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se rijst­scho­tel

1
1
  • 300 g snelkookrijst
  • 1 aubergine
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • ½ bakje gemengde noten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat nog 5 min. met de deksel op de pan staan. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de kruiden en de noten toe.

2
2
  • 200 g brie
  • 250 g cherrytomaten

Schep de rijst erdoor en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de brie in blokjes en halveer de tomaatjes. Schep de brie en tomaatjes door het rijstmengsel en verwarm het geheel nog 2-3 min. tot de brie begint te smelten.

3
3
  • 3 bosuien

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met bosuitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.