Lams­vlees met prui­men

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de lamsbout in blokjes. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Verhit in een ruime braadpan de boter en fruit de ui. Voeg de blokjes lamsvlees toe en braad rondom bruin.
  2. Voeg het bouillontablet, water, laurierblad, de citroenschil, tijm en pruimen toe en breng aan de kook. Laat het geheel afgedekt ca. 45 min. sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bind de saus eventueel licht door aardappelzetmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en meng dit door de saus.

combinatietip:

Lekker met geraspte aardappelkoekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Lamsvlees met pruimen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­vlees met prui­men

1
1
  • 500 g lamsbout zonder been
  • 1 ui
  • 1 citroen

Snijd de lamsbout in blokjes. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf.

2
2
  • 50 g boter

Verhit in een ruime braadpan de boter en fruit de ui. Voeg de blokjes lamsvlees toe en braad rondom bruin.

3
3
  • 1 vleesbouillontablet
  • 400 ml kraanwater
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 250 g gewelde pruimen zonder pit

Voeg het bouillontablet, water, laurierblad, de citroenschil, tijm en pruimen toe en breng aan de kook.

4
4

Laat het geheel afgedekt ca. 45 min. sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el aardappelzetmeel

Bind de saus eventueel licht door aardappelzetmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en meng dit door de saus.

combinatietip:

Lekker met geraspte aardappelkoekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.