Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Aard­pe­ren­stamp met prui­men

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 20 min wachten
(66)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: aardperen, kruimige aardappelen, rode uien, boter, salie, knoflook, pruimen zonder pit, slagroom en Gruyère Wereldkeuken hoofdgerecht 4 personen 630 kcal
3 66

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • pureestamper, ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardperen en aardappelen met een schilmesje of dunschiller en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.

2. Snijd ondertussen de uien elk in 8 parten. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Fruit de salie, ui en knoflook 10 min. op laag vuur. Giet de aardperen en aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng het ui-mengsel, de pruimen, slagroom en de rest van de boter erdoor.

3. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Lekker met gerookte kipfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 630 kcal
  • Eiwit 15 g
  • Vet 28 g
  • Koolhydraten 76 g
Tags