Aard­pe­ren­stamp met prui­men

Vergeten groente, knoflook en kruiden én een beetje fruit: deze stamppot is van alle markten thuis

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(72)waardeer
hoofdgerecht Vergeten groente, knoflook en kruiden én een beetje fruit: deze stamppot is van alle markten thuis 4 personen
3 72

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij
Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardperen en aardappelen met een schilmesje of dunschiller en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen elke ui in 8 parten en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de helft van boter in een koekenpan. Fruit de salie, ui en knoflook 10 min. op laag vuur. Giet de aardperen en aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Halveer de pruimen. Meng het ui-mengsel, de pruimen, slagroom en de rest van de boter door het aardperen-aardappelmengsel.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 148 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Aardperenstamp met pruimen

terug naar recept

Aard­pe­ren­stamp met prui­men

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 750 g aardperen
  • 750 g kruimige aardappelen

Schil de aardperen en aardappelen met een schilmesje of dunschiller en snijd in gelijke stukken.

3
3

Kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

4
4
  • 7½ g salie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 rode uien

Snijd ondertussen elke ui in 8 parten en snijd de knoflook en salie fijn.

5
5
  • 25 g boter

Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Fruit de salie, ui en knoflook 10 min. op laag vuur.

6
6

Giet de aardperen en aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

7
7
  • 150 g pruimen zonder pit

Halveer de pruimen.

8
8
  • 25 g boter
  • 100 ml slagroom

Meng het ui-mengsel, de pruimen, slagroom en de rest van de boter door het aardpeer-aardappelmengsel.

9
9
  • 100 g geraspte gruyère
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.