Prui­men-port­chut­ney

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild! 8 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot à 1 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  2. Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.
  3. Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.

Tip:

Doe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!

serveertip:

Serveer op kamertemperatuur.

bewaartip:

Je kunt deze chutney maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 23 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pruimen-portchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prui­men-port­chut­ney

1
1
  • 250 g gedroogde pruimen
  • 2 tenen knoflook

Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3
3
  • 340 g Amsterdamse uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el pruimenjam
  • 150 ml port
  • ½ tl zout

Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.

5
5

Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.

serveertip:

Serveer op kamertemperatuur.

bewaartip:

Je kunt deze chutney maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.