Me­di­ter­ra­ne groen­ten van de bar­be­cue

Je proeft de zomerzon in dit gerecht vol groenten.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Je proeft de zomerzon in dit gerecht vol groenten. 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • grillmand

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in schuine plakken en de paprika’s in grove stukken. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Halveer de olijven. Meng de courgette met de paprika, ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Laat 15 min. staan.
  2. Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in schuine plakken. Voeg de aubergine en artisjokken toe. Schep alles in de grillmand en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de grillmand op een matig hete barbecue en rooster de groenten in 20 min. gaar. Schep regelmatig om.
  3. Verkruimel de geitenkaas over de groenten en laat nog 3 min. op de barbecue staan tot de kaas begint te smelten.

serveertip:

Lekker met op de barbecue geroosterde sneetjes ciabatta (brood) of stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane groenten van de barbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne groen­ten van de bar­be­cue

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Snijd de courgette in schuine plakken en de paprika’s in grove stukken.

3
  • 2 kleine rode uien
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Halveer de olijven.

4
  • 2 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie

Meng de courgette met de paprika, ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Laat 15 min. staan.

5
  • 400 g artisjokharten
  • 1 aubergine

Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in schuine plakken. Voeg de aubergine en artisjokken toe.

6

Schep alles in de grillmand en bestrooi met peper en eventueel zout.

7

Zet de grillmand op een matig hete barbecue en rooster de groenten in 20 min. gaar. Schep regelmatig om.

8
  • 200 g geitenkaas naturel 55+

Verkruimel de geitenkaas over de groenten en laat nog 3 min. op de barbecue staan tot de kaas begint te smelten.

9

Bon appétit!

serveertip:

Lekker met op de barbecue geroosterde sneetjes ciabatta (brood) of stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.