Me­di­ter­ra­ne groen­te-vis­soep

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergine, courgette en paprika wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout. Groenten 20 min. in oven roosteren, af en toe omscheppen. Groenten uit oven nemen. In soeppan ansjovis in aanhangende olie laten smelten. Groenten, tomatenblokjes en kruiden erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Soep nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen in koekenpan bevroren visblokken in 2 el olie in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Vis bestrooien met zout en peper en elk blok vis in diep bord leggen. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vis schenken en bestrooien met olijfringetjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.