Ta­gli­a­tel­le met ra­ta­touil­le en gei­ten­kaas

Italië meets Frankrijk in deze verrassende combinatie.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italië meets Frankrijk in deze verrassende combinatie. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines, paprikas en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de ratatouille. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en garneer met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ra­ta­touil­le en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 1 ui
  • 1½ teen knoflook

Snijd de aubergines, paprika's en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl Provençaalse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur.

3
3

Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 40 ml rode wijn
  • 400 g tomatenschijven

Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.

5
5
  • 1½ el rodewijnazijn

Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
6
  • 500 g verse tagliatelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Giet de pasta af en schep door de ratatouille. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

8
8
  • 125 g geitenkaas naturel 55+
  • 15 g basilicum

Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en garneer met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.