Zo­mer­stoof met ra­ta­touil­le en chi­po­la­ta

Staat supersnel op tafel, handig voor op een drukke dag!

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Staat supersnel op tafel, handig voor op een drukke dag! 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden. Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
  3. Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Vervang de chorizo eens door gerookte spekblokjes.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstoof met ratatouille en chipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­stoof met ra­ta­touil­le en chi­po­la­ta

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 1 ui
  • 1½ teen knoflook

Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden.

2
2
  • 80 g chorizo pamplona
  • 5 varken/runderchipolata's

Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl Provençaalse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur.

4
4

Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

5
5

Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.

6
6
  • 400 g tomatenschijven
  • 40 ml rode wijn

Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.

7
7
  • 400 g linzen
  • 40 g selderij

Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.

8
8
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 1 stokbrood

Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Vervang de chorizo eens door gerookte spekblokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.