Ra­ta­touil­le

Maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er 2 dagen van.

(302)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er 2 dagen van. 4 personen
3 302

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines, paprika’s en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.
  3. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • ½ ui
  • 1½ teen knoflook

Snijd de aubergines, paprika’s en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl Provençaalse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3

Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 40 ml rode wijn
  • 400 g tomatenschijven

Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.

5
5
  • 1½ el rodewijnazijn

Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.