Yog­hurt-kom­kom­mer­soep (ca­cik)

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks voorgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine blokjes snijden. Blokjes in vergiet doen, 1 theelepel zout erover strooien en komkommer ca. 15 minuten laten uitlekken. Komkommer afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommer en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Cacik tot gebruik in koelkast (minstens 30 minuten) koud laten worden.
  2. Cacik in vier schaaltjes of borden scheppen en olie erover druppelen. IJskoud serveren met Turks brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.