Kou­de kom­kom­mer­soep

Een frisse soep met komkommer en munt. Zo klaar, maar het moet nog wel even afkoelen.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 10 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een frisse soep met komkommer en munt. Zo klaar, maar het moet nog wel even afkoelen. 8 personen
3 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe.
  2. Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 10 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Koude komkommersoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kou­de kom­kom­mer­soep

1
1
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot

Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalot.

2
2
  • ½ el olijfolie
  • 250 ml groentebouillon

Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken.

3
3
  • 2 takjes verse munt

Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Hak de munt fijn en voeg deze toe.

4
4
  • 2 el volle yoghurt

Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden.

5
5
  • 2 takjes verse munt

Serveer de soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.