Ge­koel­de kom­kom­mer­soep

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 25 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en snijd hem in stukken. Ris de munt­blaadjes van de takjes. Pureer de komkommer met munt en bouillon in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer.
  2. Breng de komkommersoep op smaak met zout, peper en een mespunt komijn en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.
  3. Verwarm de komijn even in een kleine koekenpan tot hij gaat geuren. Breng de soep nogmaals op smaak met zout en peper en schep de soep in kleine rechte glazen. Schep er een lepeltje Griekse yoghurt op en strooi de komijn erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 1 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.