Ta­ji­ne met au­ber­gi­ne

Vegetarisch stoofgerecht. Heerlijke zachte groenten en lekker gekruid!

(218)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Vegetarisch stoofgerecht. Heerlijke zachte groenten en lekker gekruid! 4 personen
3 218

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tajine of grote braadpan met dikke bodem

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in parten en de bleekselderij in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de aubergines in blokjes en snijd de knoflook grof.
  2. Verhit de olie in de tajine. Bak de ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend 2 min. Schep de aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor en verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg de tomatenblokjes en azijn toe. Laat op laag vuur met de deksel op de tajine 30 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tajine met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne met au­ber­gi­ne

1
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij

Snijd de uien in parten en de bleekselderij in schuine stukjes van 2 cm.

2
  • 3 aubergines
  • 2 tenen knoflook

Snijd de aubergines in blokjes en snijd de knoflook grof.

3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in de tajine. Bak de ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend 2 min.

Tip: Je kunt ook een braadpan gebruiken.

4
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ groentebouillontablet

Schep de aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor en verkruimel het bouillontablet erboven.

5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el rodewijnazijn

Voeg de tomatenblokjes en azijn toe. Laat op laag vuur met de deksel op de tajine 30 min. stoven. Roer af en toe.

6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.