Lin­ke soep

Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander. 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui. Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen. Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.
  3. Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden. Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
  4. Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

bereidingstip:

Gebruik gedroogde kruiden zoals laurier, tijm, oregano en rozemarijn in gerechten die lang op het vuur of in de oven staan met mate bij het verhogen van de hoeveelheden. Ze zijn sterk van smaak. Je kunt in een later stadium altijd naar smaak nog een beetje extra toevoegen.

combinatietip:

Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.620 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Linke soep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­ke soep

1
1
  • 4 tomaten

Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ tl gemalen koriander (ketoembar)

Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 250 g gehakt
  • 1 mespunt cayennepeper

Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.

5
5
  • 5 groentebouillontabletten

Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes

Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.

7
7
  • 150 g dessertrijst
  • 1 mespunt sambal

Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal.

8
8
  • 10 g verse bieslook

Knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

bereidingstip:

Gebruik gedroogde kruiden zoals laurier, tijm, oregano en rozemarijn in gerechten die lang op het vuur of in de oven staan met mate bij het verhogen van de hoeveelheden. Ze zijn sterk van smaak. Je kunt in een later stadium altijd naar smaak nog een beetje extra toevoegen.

combinatietip:

Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.