Au­ber­gi­ne met bata­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

Het beste uit het Midden-Oosten en nog 100% vegetarisch ook!

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Het beste uit het Midden-Oosten en nog 100% vegetarisch ook! 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
  2. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 el olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.
  3. Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng met 2 el olie, 2 tl harissa, de gemalen koriander, aardappeltjes en eventueel zout. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. boven de aubergines in de oven. Schep regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn en pers de citroen uit.
  5. Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil. Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de helft van de koriander, de yoghurt en 2 el citroensap en eventueel wat zout. Garneer met de rest van de harissa en olie.
  6. Schep de aardappeltjes om met 3 el citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee. Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aubergine met batata harra (pittige aardappel)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne met bata­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 aubergines

Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3

Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
  • 4 el olijfolie

Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.

5
  • 1 rode paprika

Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

6
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl harissa
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 600 g bakaardappeltjes

Meng met de olie, harissa, gemalen koriander, aardappeltjes en eventueel zout.

7

Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. boven de aubergines in de oven. Schep regelmatig om.

8
  • 15 g koriander
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn en pers de citroen uit.

9

Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil.

10
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 1 tl harissa
  • 1 el olijfolie

Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de helft van de koriander, de yoghurt en 2 el citroensap en eventueel wat zout. Garneer met de harissa en olie.

11

Schep de aardappeltjes om met 3 el citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee.

12

Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.