Pi­la­v met abri­koos en au­ber­gi­ne

Dat dit rijstgerecht uit het Midden-Oosten komt, zie je aan het feit dat er ook fruit in zit. Lekker zoet!

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Dat dit rijstgerecht uit het Midden-Oosten komt, zie je aan het feit dat er ook fruit in zit. Lekker zoet! 4 personen
3 177

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm. Leg de blokjes aubergine in een vergiet en strooi er wat zout over, zodat het vocht uit de aubergine trekt. Kook het water en laat het groentebouillontablet erin oplossen.
  2. Snijd de ui fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 1 minuut. Meng de rijst erdoor en roer tot de korrels glanzen. Voeg de tomatenblokjes met sap, de komijn en de kaneel toe en schenk de warme bouillon erbij.
  3. Snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaarsudderen. Roer regelmatig. Breng de pilav op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier en frituur ze in de olie rondom goudbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Verdeel de rijst over de borden en strooi er de aubergineblokjes over
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pilav met abrikoos en aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v met abri­koos en au­ber­gi­ne

1
1
  • 1 aubergine
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm. Leg de blokjes aubergine in een vergiet en strooi er wat zout over, zodat het vocht uit de aubergine trekt. Kook het water en laat het groentebouillontablet erin oplossen.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g 1 minuut basmatirijst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl komijn
  • 1 mespunt kaneelpoeder

Snijd de ui fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 1 minuut. Meng de rijst erdoor en roer tot de korrels glanzen. Voeg de tomatenblokjes met sap, de komijn en de kaneel toe en schenk de warme bouillon erbij.

3
3
  • 8 gedroogde abrikozen

Snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaarsudderen. Roer regelmatig. Breng de pilav op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier en frituur ze in de olie rondom goudbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

5
5

Verdeel de rijst over de borden en strooi er de aubergineblokjes over

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.