Pas­ta met ge­stoof­de au­ber­gi­ne en to­maat

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de knoflook en de koriander fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Bak de aubergineblokjes 5 min. Voeg de knoflook toe en bak hem 1-2 min. mee. Schenk de tomatenblokjes in de pan en roer de paprikapoeder en de kaneel door de groenten. Stoof de aubergine op laag vuur in 12-15 min. afgedekt zachtjes gaar; voeg een scheutje water toe wanneer te veel vocht verdampt.
  3. Giet de pasta af. Breng de gestoofde aubergine op smaak met (versgemalen) peper en zout en schep de pasta erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi de koriander erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met gestoofde aubergine en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­stoof­de au­ber­gi­ne en to­maat

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 rode ui
  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el verse koriander

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de knoflook en de koriander fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Bak de aubergineblokjes 5 min. Voeg de knoflook toe en bak hem 1-2 min. mee.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl paprikapoeder mild
  • ½ kaneel

Schenk de tomatenblokjes in de pan en roer de paprikapoeder en de kaneel door de groenten.

5
5

Stoof de aubergine op laag vuur in 12-15 min. afgedekt zachtjes gaar; voeg een scheutje water toe wanneer te veel vocht verdampt.

6
6

Giet de pasta af. Breng de gestoofde aubergine op smaak met (versgemalen) peper en zout en schep de pasta erdoor.

7
7

Verdeel de pasta over diepe borden en strooi de koriander erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.