Pas­ta met au­ber­gi­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 90

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat uitlekken in een vergiet. Laat 15 min. staan. Dep droog met keukenpapier. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Schep de tomatenblokjes en de peper erbij en laat samen 10 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de olie door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta om met de auberginesaus. Verdeel over 4 borden. Schep op elk bord 1 el ricotta.

Tip:

Weetje: Voorheen smaakte aubergine nog wel eens bitter, met zout nam de bittere smaak weg. Nu hoeft dat niet meer. Het zout voorkomt dat de aubergine zich bij het bakken volzuigt met olie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.