Pas­ta al­la nor­ma

Lekker veel groenten: zo haal je je 2 ons heel makkelijk. Met kruidig basilicum en pittige chilipeper.

(347)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker veel groenten: zo haal je je 2 ons heel makkelijk. Met kruidig basilicum en pittige chilipeper. 4 personen
3 347

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 10 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de knoflook grof en haal de blaadjes van het basilicum. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilipeper 30 sec. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 10 min. indikken tot een saus.
  5. Snijd ondertussen de aubergineplakken in stukken. Giet de pasta af en doe met de aubergine in de pan bij de tomatensaus en schep om. Schep de pasta in een grote schaal, bestrooi met het basilicum en breek de ricotta in stukken erboven.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta alla norma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al­la nor­ma

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 aubergines

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo

00:45 min.

4
4
  • 4 tl zout

Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.

5
5
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 10 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 300 g spaghetti

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de knoflook grof en haal de blaadjes van het basilicum.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

8
8
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl chilipeper

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilipeper 30 sec.

9
9
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 10 min. indikken tot een saus.

10
10

Snijd ondertussen de aubergineplakken in stukken. Giet de pasta af en doe met de aubergine in de pan bij de tomatensaus en schep om.

11
11

Schep de pasta in een grote schaal, bestrooi met het basilicum en breek de ricotta in stukken erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.