Pas­ta al­la Ca­pre­se

Spaghetti met de kleuren van de Italiaanse vlag: tomaat, mozzarella en basilicum. Simpel en o zo lekker.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Spaghetti met de kleuren van de Italiaanse vlag: tomaat, mozzarella en basilicum. Simpel en o zo lekker. 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht en giet de spaghetti af. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd het basilicum grof.
  2. Schep de spaghetti om met het bewaarde kookvocht, de olie, tomatenblokjes, mozzarellablokjes en het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 3 g
Tags

Pasta alla Caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al­la Ca­pre­se

1
1
  • 350 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2

Bewaar wat van het kookvocht en giet de spaghetti af.

3
3
  • 250 g mozzarella
  • 15 g verse basilicum

Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd het basilicum grof.

4
4
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de spaghetti om met het bewaarde kookvocht, de olie, tomatenblokjes, mozzarellablokjes en het basilicum.

5
5

Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.