Pas­ta pes­to

Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

(495)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst. 4 personen
2 495

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.

bereidingstip:

Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.

combinatietip:

Lekker erbij: kip en tomatensalade.

bewaartip:

Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to

1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 2 el pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Tip: Anders wordt de pesto olieachtig.

3
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 30 g basilicum
  • 6 el olijfolie extra vierge

Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de staafmixer fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe.

Tip: Je kunt ook een keukenmachine gebruiken.

4

Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden. Lekker!

bereidingstip:

Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.

combinatietip:

Lekker erbij: kip en tomatensalade.

bewaartip:

Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.