Pas­ta al­la Ca­ta­nia

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de aubergines ruim met zout en leg ze minstens 30 min. in een vergiet om uit te lekken. Dep de plakken droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergine 8-10 min. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomatenblokjes bij de aubergine en laat met de deksel op de pan nog 5 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum over de pasta en serveer met de Pecorino Romano.

Tip:

Lekker met een rucolasalade met pijnboompitten. Rooster 2 el pijnboompitten goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 75 g rucola om met 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de rucolasalade met de pijnboompitten.

video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.