Pas­ta al­la nor­ma met ri­cot­ta

Italië op je bord in geuren, kleuren én smaken!

(185)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italië op je bord in geuren, kleuren én smaken! 4 personen
3 185

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Verhit ⅕ van de olie in een pan en fruit de ui met de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zacht koken met de deksel op de pan. Breng na 10 min. op smaak met de suiker, peper en zout.
  2. Meng ondertussen de rest van de olie en knoflook. Snijd de aubergines in dunne plakken. Verdeel de aubergine over een met bak­papier beklede bakplaat. De plakken mogen elkaar overlappen, maar niet te veel. Doe het eventueel in 2 delen. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de aubergine boven in de oven in ca. 15 min. gaar.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel over de borden. Verdeel de tomatensaus en aubergines over de pasta. Verkruimel de ricotta erover en bestrooi met het basilicum.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta alla norma met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al­la nor­ma met ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Pers de knoflook uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de helft van de knoflook 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl suiker

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zacht koken met de deksel op de pan.

5
5
  • 1 tl suiker
  • 4 el olijfolie

Breng na 10 min. op smaak met de suiker, peper en zout. Meng ondertussen de rest van de olie en de knoflook.

6
6
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in dunne plakken.

7
7

Verdeel de aubergine over een met bak­papier beklede bakplaat. De plakken mogen elkaar overlappen, maar niet te veel. Doe het eventueel in 2 delen.

8
8

Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de aubergine boven in de oven in ca. 15 min. gaar.

9
9
  • 300 g rigatoni

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel over de borden.

10
10
  • 250 g ricotta
  • 15 g basilicum

Verdeel de tomatensaus en aubergines over de pasta. Verkruimel de ricotta erover en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.