Pas­ta met kik­ker­erw­ten

Pasta en kikkererwten zijn een klassieke Italiaanse combi in dit vegetarische gerecht met mediterrane groenten.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pasta en kikkererwten zijn een klassieke Italiaanse combi in dit vegetarische gerecht met mediterrane groenten. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Snijd ondertussen de aubergine en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de Tivall gegrilde stukjes 2 min. op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 min. mee. Voeg de courgette en rozemarijn toe en bak nog 2 min.
  2. Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en verwarm de saus 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en schep door de groenten. Verdeel de pasta over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 300 g rigatoni

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de aubergine en de courgette in blokjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 175 g Tivall gegrilde stukjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de Tivall gegrilde stukjes 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Bak de aubergine 5 min. mee. Voeg de courgette en rozemarijn toe en bak nog 2 min.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten

Schenk de tomatenblokjes in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en verwarm de saus 8 min.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep door de groenten. Verdeel de pasta over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.