Pas­ta met au­ber­gi­nes

Aubergines, pijnboompitten en ricotta: je dagje zonder vlees is op en top genieten.

(279)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Aubergines, pijnboompitten en ricotta: je dagje zonder vlees is op en top genieten. 4 personen
3 279

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat 30 min. staan in een vergiet. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Duw het vocht uit de aubergine. Verhit wat van olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pastasaus toe. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng de saus erdoor. Verdeel over borden en schep de aubergine, pijnboompitten en ricotta erop. Pluk blaadjes basilicum, scheur in stukken en strooi erover.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met aubergines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met au­ber­gi­nes

1
1
  • 2 aubergines

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat 30 min. staan in een vergiet.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 40 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 4 el olijfolie

Duw het vocht uit de aubergine. Verhit olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 470 g pastasaus sugo basilicum

Snijd knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pastasaus toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 300 g penne rigate

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng de saus erdoor.

6
6
  • 250 g ricotta
  • 15 g basilicum

Verdeel over borden en schep de aubergine, pijnboompitten en ricotta erop. Pluk blaadjes basilicum, scheur in stukken en strooi erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.