Ha­zen­pe­per

Heerlijk stoofgerecht van hazenachterbout en donker bier. Daar kan hachee niet aan tippen!

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heerlijk stoofgerecht van hazenachterbout en donker bier. Daar kan hachee niet aan tippen! 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de hazenbouten af met koud water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de bouten met peper en zout. Verhit in een grote braadpan 2/3 van de boter en bak de bouten in porties in ca. 10 min. rondom bruin. Neem de bouten uit de pan.
  2. Bak de spekreepjes en ui ca. 3 min. zachtjes in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk het bier, de jenever en fond erbij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de hazenbouten, tijm, laurier, helft van de suiker en peper toe. Stoof de hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar. Keer af en toe.
  3. Pel intussen de sjalotjes en halveer ze. Verhit in een koekenpan de rest van de boter. Bak de sjalotjes met wat zout en de rest van de suiker in ca. 10 min. zachtjes lichtbruin. Roer de sjalotjes door de hazenpeper en stoof ca. 5 min. mee. Verwijder de tijm en laurier. Breng de hazenpeper op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Hazenpeper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zen­pe­per

1
1
  • 1 ui
  • 1200 g hazenachterbouten

Pel de ui en snipper fijn. Spoel de hazenbouten af met koud water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de bouten met peper en zout.

2
2
  • 40 g boter

Verhit in een grote braadpan de boter en bak de bouten in porties in ca. 10 min. rondom bruin. Neem de bouten uit de pan.

3
3
  • 75 g magere spekreepjes
  • 3 el bloem

Bak de spekreepjes en ui ca. 3 min. zachtjes in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en bak kort mee.

4
4
  • 2½ dl trappistenbier (Westmalle dubbel)
  • 2 el jenever
  • 380 ml gevogeltefond
  • 1 teen knoflook

Schenk het bier, de jenever en fond erbij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Pers de knoflook erboven uit.

5
5
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tl suiker

Voeg de hazenbouten, tijm, laurier, suiker en peper toe. Stoof de hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar. Keer af en toe.

6
6
  • 10 sjalotjes
  • 20 g boter
  • ½ tl suiker

Pel intussen de sjalotjes en halveer ze. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de sjalotjes met wat zout en de suiker in ca. 10 min. zachtjes lichtbruin.

7
7

Roer de sjalotjes door de hazenpeper en stoof ca. 5 min. mee. Verwijder de tijm en laurier. Breng de hazenpeper op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.