Snel­le ha­zen­pe­per

Voor wildliefhebbers is dit een ware traktatie. En: nog relatief snel klaar ook!

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Voor wildliefhebbers is dit een ware traktatie. En: nog relatief snel klaar ook! 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de peen, snijd in kleine blokjes en snipper de sjalotten. Snijd de pancetta fijn.
  2. Verhit de helft van de boter in een hapjespan of koekenpan en bak de sjalotten, peen en pancetta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg op hoog vuur de rode wijn, wildfond, de helft van de tijm en de laurier toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur in 10 min. inkoken tot de helft. Neem van het vuur en zeef de saus. Zorg dat je 350 ml overhoudt (voor 4 personen).
  3. Snijd de korst van de ontbijtkoek en snijd de koek in zo klein mogelijke stukjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filets in 4 min. bruin en rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  5. Verwarm ondertussen de saus op laag vuur en voeg de ontbijtkoek toe. Roer met een garde tot de saus glad is. Snijd de hazenrugfilets in schuine plakjes van ca. 1 cm dik en serveer met de saus. Garneer met de rest van de tijm.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

bewaartip:

Je kunt de saus 2 dagen van te voren maken. Voeg de ontbijtkoek op de dag zelf toe. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Snelle hazenpeper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ha­zen­pe­per

1
1
  • ½ winterpeen
  • 3 sjalotten
  • 80 g Fiorucci pancetta

Schrap de peen, snijd in kleine blokjes en snipper de sjalotten. Snijd de pancetta fijn.

2
2
  • 20 g boter

Verhit de boter in een hapjespan of koekenpan en bak de sjalotten, peen en pancetta 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 ml stevige rode wijn
  • 380 ml wildfond
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes

Voeg op hoog vuur de rode wijn, wildfond, de helft van de tijm en de laurier toe.

4
4

Breng aan de kook en laat op hoog vuur in 10 min. inkoken tot de helft. Neem van het vuur en zeef de saus. Zorg dat je 350 ml overhoudt (voor 4 personen).

5
5
  • 100 g ontbijtkoek

Snijd de korst van de ontbijtkoek en snijd de koek in zo klein mogelijke stukjes.

6
6
  • 4 hazenrugfilets

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

7
7
  • 20 g boter

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filets in 4 min. bruin en rosé. Keer halverwege.

8
8

Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

9
9

Verwarm ondertussen de saus op laag vuur en voeg de ontbijtkoek toe. Roer met een garde tot de saus glad is.

10
10
  • 4 takjes tijm

Snijd de hazenrugfilets in schuine plakjes van ca. 1 cm dik en serveer met de saus. Garneer met de rest van de tijm.

bewaartip:

Je kunt de saus 2 dagen van te voren maken. Voeg de ontbijtkoek op de dag zelf toe. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.