Ha­zen­pe­per

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Haas bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Spekreepjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Met schuimspaan op bord scheppen. In bakvet haas rondom bruin bakken. Met schuimspaan naast spekjes leggen. In bakvet ui en bleekselderij ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Stukken haas erin leggen. Spekjes, tijm, laurier en kruidnagels toevoegen. Met deksel schuin op pan haas in ca. 2 uur zachtjes gaar stoven. Haas met schuimspaan in schaal leggen en warm houden. Op hoog vuur vocht inkoken tot een dunne saus. Saus over haas schenken. Serveren met aardappelpuree en rode kool.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.