Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 2 eetlepels olie en boter verhitten. Hazenachterboutjes inwrijven met zout en peper en in hete boter aanbraden. Afblussen met wat water. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pan in oven doen en hazenachterboutjes ca. 40 minuten laten sudderen. Regelmatig keren. Ui pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In pan rest van olie verhitten en ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Chilipoeder, kaneel en tijm erdoor roeren. Fond en wijn toevoegen. Paprika en ui in ca. 10 minuten zachtjes gaarstoven en met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zout en peper. Knolselderij en aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout knolselderij en aardappel in ca. 10 à 15 minuten zachtjes gaar koken. Afgieten en fijnstampen. Slagroom en 25 g boter toevoegen en geheel met mixer tot een smeuïge, romige puree kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en snufje kaneel. Hazenachterboutjes op kamertemperatuur laten komen.
  2. Vier borden en een schaal voorverwarmen. Hazenachterboutjes op warme schaal leggen en afgedekt met aluminiumfolie warm houden. Paprikasaus door bakvet roeren, aanbaksels losroeren en geheel zachtjes verwarmen tot saus goed van dikte is. Intussen knolselderijpuree al roerend opnieuw zachtjes verwarmen. Op vier warme borden twee hazenachterboutjes leggen. Knolselderijpuree naast boutjes rangschikken. Beetje paprikasaus erover scheppen en ook langs rand van puree druppelen. Lekker met spruitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.