Ro­de­wijn­saus

Deze rode-wijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Deze rode-wijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder. 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 3 min. Voeg de wijn toe en laat tot 1/4 inkoken. Doe het vleesfond erbij en laat tot de helft inkoken.
  2. Snijd de koude boter in blokjes. Schenk de saus door een bolzeef en schenk het vocht terug in de pan. Zet het vuur laag en klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Saus mon­te­ren

Instructievideo - 00:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 62 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Rodewijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­wijn­saus

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 3 min.

2
2
  • 250 ml volle krachtige rode wijn
  • 150 ml vleesfond

Voeg de wijn toe en laat tot 1/4 inkoken. Doe het vleesfond erbij en laat tot de helft inkoken.

3
3
  • 25 g koude boter

Snijd de koude boter in blokjes. Schenk de saus door een bolzeef en schenk het vocht terug in de pan.

4
4

Zet het vuur laag en klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.