Stoof­pot met wor­tel

Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.

(277)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn. 4 personen
3 277

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  3. Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.
  4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min. Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Serveren met gekookte krielaardappels bestrooid met peterselie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Stoofpot met wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­pot met wor­tel

1
1
  • 700 g runderlappen

Snijd het vlees in dobbelstenen.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpeen

Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 25 g boter
  • 100 g magere spekreepjes

Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee.

4
4

Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.

5
5
  • 3½ dl rode wijn
  • 4 dl kraanwater
  • ½ tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 vleesbouillontablet

Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.

6
6
  • 250 g kastanjechampignons
  • 25 g boter

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min.

7
7
  • 2 el maizena
  • 30 ml kraanwater

Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Serveren met gekookte krielaardappels bestrooid met peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.