Indiase kipcurry met groente en basmatirijst
Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.
735 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram basmatirijst
basmatirijst
800 gram worteltjes & peultjes
worteltjes & peultjes
400 gram kipfiletblokjes
kipfiletblokjes
1 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
2 tomaten
tomaten
400 ml kokosmelk
kokosmelk
160 gram korma currypasta
korma currypasta
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 42 2016 - Allerhande Box week 42 2016
Allerhande Box Week 38 2017 - Allerhande Box Week 38 2017
Allerhande Box Week 25 2019 - Allerhande Box Week 25 2019
Allerhande Box Week 13 2018 - Allerhande Box Week 13 2018
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.
Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.
Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Indiase kipcurry met groente en basmatirijst
Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.
Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.
Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
800 g worteltjes & peultjes
400 g kipfiletblokjes
1 el traditionele olijfolie
2 tomaten
400 ml kokosmelk
160 g korma currypasta




