In­di­a­se kip- en groen­te­cur­ry met bas­ma­ti­rijst

Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.
  3. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.
  4. Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 42 2016

Indiase kip- en groentecurry met basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip- en groen­te­cur­ry met bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 800 g worteltjes & peultjes

Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte.

4
4
  • 400 g kipfiletblokjes
  • 1 el olijfolie

Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.

5
5
  • 2 tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 160 g korma currypasta

Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven.

7
7

Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.

8
8

Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.