Indiase kipcurry met groente en basmatirijst

Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.

735 kcal

25 min. bereiden

3.3/5

(64)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 800 gram worteltjes & peultjes

    worteltjes & peultjes

  • 400 gram kipfiletblokjes

    kipfiletblokjes

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 2 tomaten

    tomaten

  • 400 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 160 gram korma currypasta

    korma currypasta

Allerhande Box week 42 2016 - Allerhande Box week 42 2016

Allerhande Box Week 38 2017 - Allerhande Box Week 38 2017

Allerhande Box Week 25 2019 - Allerhande Box Week 25 2019

Allerhande Box Week 13 2018 - Allerhande Box Week 13 2018

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

  2. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.

  3. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.

  4. Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Indiase kipcurry met groente en basmatirijst

Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig