In­di­a­se ko­kos-kip­pen­soep

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 209

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en de koriander fijn.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem en bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Neem de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de appel, paprika en gember al omscheppend 5 min. Roer de kip en currypasta erdoor. Schenk de bouillon en kokosmelk in de soeppan en breng aan de kook.
  3. Roer de rijst door de soep en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander.

variatietip:

De soep kan ook bereid worden met 2-3 el tikka massala currypasta uit pot.

combinatietip:

Lekker met Indiaas naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Indiase kokos-kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se ko­kos-kip­pen­soep

1
1
  • 2 appels
  • 3 gele paprika's

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.

2
2
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 300 g kipfilet
  • 15 g verse koriander

Schil en snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en de koriander fijn.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem en bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Neem de kip uit de pan.

4
4
  • 1 el olie
  • 1 zakje korma currypasta

Verhit de rest van de olie en bak de appel, paprika en gember al omscheppend 5 min. Roer de kip en currypasta erdoor.

5
5
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 200 ml kokosmelk

Schenk de bouillon en kokosmelk in de soeppan en breng aan de kook.

6
6
  • 150 g basmatirijst

Roer de rijst door de soep en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander.

variatietip:

De soep kan ook bereid worden met 2-3 el tikka massala currypasta uit pot.

combinatietip:

Lekker met Indiaas naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.