Kip­cur­ry met pak­soi en rijst

Aardappel-groente-vlees, maar dan op z'n Indiaas!

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Aardappel-groente-vlees, maar dan op z'n Indiaas! 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 el olie in de braadpan en bak rondom bruin. Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Schep de paprika bij de kip en bak 3 min. mee.
  2. Schenk de currysaus erbij en laat het geheel onder af en toe roeren 15 min. sudderen. Snijd de paksoi in de lengte doormidden en snijd de harde stukken stonk weg. Was de rest, snijd in dunne reepjes en dep droog.
  3. Verhit de rest van de olie en de wok, pers de knoflook erboven uit en roerbak. Schep de paksoi erdoor, roerbak 2-3 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met rijst en paksoi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 34-35

Kipcurry met paksoi en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cur­ry met pak­soi en rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 360 g kipfiletblokjes
  • 2 rode paprika's

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in de braadpan en bak rondom bruin. Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Schep de paprika bij de kip en bak 3 min. mee.

2
2
  • 400 ml Indiase currypasta
  • 500 g paksoi

Schenk de currysaus erbij en laat het geheel onder af en toe roeren 15 min. sudderen. Snijd de paksoi in de lengte doormidden en snijd de harde stukken stonk weg. Was de rest, snijd in dunne reepjes en dep droog.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de rest van de olie en de wok, pers de knoflook erboven uit en roerbak. Schep de paksoi erdoor, roerbak 2-3 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met rijst en paksoi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.