As­per­ge-erw­ten­f­rit­ta­ta met sel­de­rij­olie

Groen, groener, groenst is deze frittata. Lekker met brood!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groen, groener, groenst is deze frittata. Lekker met brood! 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (35 x 25 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Halveer de asperges in de lengte als ze dikker zijn dan 1 cm en snijd ze in stukken van 3 cm. Verhit 1/5 van de olie in een wok en roerbak de asperges met de knoflook en de ui 4 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de erwten toe aan de asperges en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Klop de eieren los met de melk en voeg het zout toe.
  4. Vet de ovenschaal in met 1/4 van de rest van de olie. Doe de asperges en de erwten in de schaal en schenk het eimengsel erover. Laat in ca. 20 min. stollen in de oven.
  5. Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de frittata met de selderijolie en het brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Asperge-erwtenfrittata met selderijolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge-erw­ten­f­rit­ta­ta met sel­de­rij­olie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g groene asperges

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderste 2 cm van de asperges.

3
3

Halveer de asperges in de lengte als ze dikker zijn dan 1 cm en snijd ze in stukken van 3 cm.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges met de knoflook en de ui 4 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 g extra fijne tuinerwten

Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet.

6
6

Voeg de erwten toe aan de asperges en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 8 eieren
  • 120 ml volle melk
  • 1 tl zout

Klop de eieren los met de melk en voeg het zout toe.

8
8
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met de olie. Doe de asperges en de erwten in de schaal en schenk het eimengsel erover. Laat in ca. 20 min. stollen in de oven.

9
9
  • 3 el olijfolie
  • 40 g selderij

Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • ½ speltbrood

Serveer de frittata met de selderijolie en het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.