Ome­let met groe­ne as­per­ges

Asperges en ei zijn een perfecte combinatie, óók in de vorm van groene asperges met een omelet.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Asperges en ei zijn een perfecte combinatie, óók in de vorm van groene asperges met een omelet. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak de asperges 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Vermeng ondertussen het eiwit met peper naar smaak. Snijd de selderij fijn. Schep drie vierde van de selderij en de Parmezaanse kaas door het eiwit.
  3. Verhit 30 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het ei mengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan en laat de omelet 6 min. op laag vuur garen.
  4. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en laat de spinazie in delen slinken. Breek de vis in stukjes. Verdeel de spinazie, makreel en de rest van de selderij vlak voor het serveren over de omelet.
  5. Serveer de omelet met de asperges en het brood.
video

Ome­let bak­ken

Kookles - 04:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Omelet met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 700 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges.

2
2
  • 10 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 500 g eiwitten
  • 40 g selderij

Vermeng ondertussen het eiwit met peper naar smaak. Snijd de selderij fijn.

4
4
  • 50 g Parmezaanse kaas

Schep 3/4 van de selderij en de Parmezaanse kaas door het eiwit.

5
5
  • 30 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan en laat 6 min. op laag vuur garen.

Omelet bakken

Instructievideo

04:14 min.

6
6
  • 10 g boter
  • 200 g spinazie
  • 150 g graatloze makreelfilet

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en laat de spinazie in delen slinken. Breek de vis in stukjes.

7
7
  • 8 sneetjes speltbrood

Verdeel de spinazie, makreel en de rest van de selderij vlak voor het serveren over de omelet. Serveer de omelet met de asperges en het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.