Gnoc­chi met groe­ne as­per­ges

Italiaans gerecht met gnocchi en asperges, en ook rucola en geitenkaas. Een perfecte combinatie. P.S. Snel klaar!

(382)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaans gerecht met gnocchi en asperges, en ook rucola en geitenkaas. Een perfecte combinatie. P.S. Snel klaar! 4 stuks
3 382

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de ui in ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.
  2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de rest van de boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de kaas erover.

variatietip:

Liever vlees in plaats van vegetarisch? Vervang de geitenkaas dan door 100 g in stukjes gesneden flinterdunne rauwe ham en verdeel deze over de gnocchi.

variatietip:

In plaats van een gepocheerd ei smaakt een gekookt of gebakken ei ook lekker bij dit gerecht.

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 500 g groene asperges

Verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2
  • 2 rode uien
  • 25 g boter

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.

3
3
  • 500 g gnocchi di patate

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 25 g boter
  • 75 g rucola

Voeg ondertussen de rest van de boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 145 g zachte geitenkaas

Verdeel over de diepe borden en verkruimel de kaas erover.

variatietip:

Liever vlees in plaats van vegetarisch? Vervang de geitenkaas dan door 100 g in stukjes gesneden flinterdunne rauwe ham en verdeel deze over de gnocchi.

variatietip:

In plaats van een gepocheerd ei smaakt een gekookt of gebakken ei ook lekker bij dit gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.